Kategoriarkiv: Uncategorized

Utmaningar i Stockholm Sydväst

Klubbens inledde 2024 med att bjuda in stadsdelsförvaltningen, rektor vid Mälarhöjdens skola ,företagare, media och boende i stadsdelen Hägersten-Liljeholmen till en diskussion om hur de olika aktörerna agerat efter den tragiska skjutningen vid Mälarhöjdens IP.

VI fick en presentation om hur stadsdelen och skolan arbetat och arbetar med trygghetsfrämjande åtgärder. hur man samarbetar mellan de olika aktörerna.

Kvällen var välbesökt och det blev många frågor och bra diskussioner.

Besök på Bukowskis

Den 15 september fick vi en guidad visning av Sivert Oldenvis konstsamling. Sivert Oldenvi var en doldis i samlarvärlden. Delar av hans stora samling säljs på auktion onsdag den 20 september. Karin Aringer var vår ciceron. Hon berättade om flera av konstverken. EN riktigt fin dag.

Tre ska bli noll

Maria Näslund från organisationen Treskablinoll gästade oss den 15 maj. Maria berättade om organisationens verksamhet att upplysa, utbilda och föreläsa om hur viktigt det är att barn inte utsätts för sexuella övergrepp. Treskablinoll är en ideell organisation. Grundare är Elaine Eksvärd.

” Vi måste vara fler som går samman och för barnens talan för att ge dem den trygga barndom de har rätt till” Elaine Eksvärd

Är du intresserad av frågor kring fred och utveckling?

Emma Paris, vår ”familjemedlem” berättade den 20 februari för oss om varför hon valt att studera freds-och konfliktforskning vid Uppsala Universitet. Intresset började redan i grundskolan och fortsatte på gymnasiet.

Hon presenterade olika teorier för hur man kan analysera konflikter i världen. Det var lätt att följa resonemanget i förhållande till Putins anfallskrig och relationen till Turkiet i de pågående NATO-förhandlingarna.

Länk till en intressant databas, Uppsala konfliktdatabas;

https://ucdp.uu.se/

https:/1drv.ms/b/s!AIYOp2vP7BjpiNIxjwte29FRw?e=vMJuK9