Aktuellt från staden

Finansborgarråd Anna König Jerlmyr gästade oss denna kväll med ett brett och intressant föredrag. Vi fick följa med i en presentation från ett antal intressanta perspektiv. Vår stad bör utformas så det går att komma hit och växa. Det arbetas med att bli ett tryggare Stockholm. Möjlighet att göra stora arrangemang. En av några ”hemligheter” släpptes kring stora saker som ska hända i Stockholm.

Skolan var ett viktigt perspektiv där allt börjar. Vi har en uppgift att upptäcka tidigt de som har det svårt. Lärarna ska ha mandatet i skolan. Fler yrkesutbildningar – det är en brist på de yrken som tidigare var så självklara.

Det kommer att byggas mer i Stockholm och då inte smålägenheter som det byggs för mycket av – en blir två som snart blir en familj.

Det finns många möjligheter att attrahera människor att komma och bo i staden. Vi kommer öka tryggheten.

Laddinfrastrukturen lovades att redan 2030 vara 100%.

Stockholm står aldrig still – här kan man födas, leva och åldras!

Anna König Jerlmyr | Hon var riksdagsledamot för Moderaterna i Stockholms kommuns valkrets 2006–2010. Hon var ledamot av arbetsmarknadsutskottet, suppleant i försvarsutskottet och suppleant i OSSE-delegationen 2006-2010. Hon blev återvald som riksdagsledamot i valet 2010, men avsade sig uppdraget från och med den 19 oktober 2010 (hon ersattes som ordinarie riksdagsledamot av Jessica Rosencrantz ) och övergick till en post som socialborgarråd i Stockholms kommun.