Rally – det roligaste som finns

Handlade om rally- ”det roligaste som finns”? som föredragshållaren Mårten Egertz (Täby) framförde. Mårten berättade om motorsporten och sitt brinnande intresse för sporten. Till vardags arbetar han som IT konsult.

Mårten har i dag en egen konstruerad rallybil – Citroën C2 R2 Max. Tidigare har han kört bla Golf 1:a och Ford Fiesta. Vi fick inblick i regelverk, däckkrav, körteknik, kommunikationssystem och övriga tekniska finesser.

Rallytävlingar har ett stort publikintresse. Framgång förutsätter ett gott teamarbete mellan föraren och kartläsaren. Man tävlar i kategorierna A, B och C med start i kategori C. Vi fick följa en sträcka genom att tekniskt åka med i bilen. Mårten berättade också om tävlingsgrunder, vad en readbook är, noter – vägbeskrivning samt skyddsutrustning och vad som händer vid en olycka. För att kunna utöva sporten behövs bland annat sponsring.